Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du sade vi har en oduglig regering

 

 

 

tidig morgon

linjerna koncentriska parabel

fötterna fokusera

smärtpunkt

punkt

 

du sade att vi har en oduglig regering?

 

tidig morgon

passerar barnens lekpark

i morgondiset

på vägen

 

närbuss 42 hållplatsen

med

grönt regntak

i det snåla gryningsljuset

linjerna korsar

dem

-

smärtpunkt

 

vi hade då ännu

inte

presenterat oss men

du sade att vi har en oduglig regering?

utan att ange någon

orsak

 

medan jag blickar ut över olustigt gråbrunt

slättland

ses smärtpunkter avtecknade

rubinröda

som

kristalliserad blödning

 

men

du sade att vi har en oduglig regering?

en gång till som en

bekräftelse

 

jag brukar ofta

lägga märke till oväsentliga

små detaljer

som

 

din

illasittande kavaj

snorbroms på överläppen plommonstop

utåtvridna fötter vaggande

ankgång

 

och promenadkäpp

 

men

det började med ens regna hagel

och det artificiella

ljuset

dämpades följaktligen snabbt ner

till sist rådde totalt

mörker

 

vi hade då ännu

inte

presenterat oss men

du sade att vi har en oduglig regering?

-

utan att precisera

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-20 15:07

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hela texten cirkulerar runt en brännpunkt, en smärtpunkt, en återkommande mening. En skarp detalj hos en person som gjort stort intryck dröjer sig kvar, som en sylvass minnesbild, i smärtans skärningspunkt.
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP