Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tiggaren

 

 

 

där sitter en man

hopkrupen vid min yttertrappa

han är helt liten

mycket

mindre egentligen

än man anser vara normalt

och

han är svart

 

ansiktet uttrycker ingenting

och

ögonen saknar liv

kläderna är

trasor

 

han håller en plastmugg

i högra handen

som han

skramlar med varje gång någon

passerar

 

han kommer

varje dag klockan 07:00 prick

klockan 16:00

kör en svart limousin

med dimmade fönsterrutor

upp framför trappan

och en

uniformsklädd chaufför stiger ur

håller upp dörren

för mannen

-

han

reser sig i sin fulla

längd och

visar sig vara gott och väl 185 lång

en välvuxen afro

amerikan

 

han går med snabba

steg mot

den

eleganta limousinen

och viker sig prydligt in till

den väntande

fåtöljen

 

de åker iväg upp

mot Tavastehusvägen

nästa morgon

är han

-

punkligt på plats igen

och skramlar

med sin

mugg

*

*

hallå älskling

är du redan uppstånden?

jag hade igen en

sådan

märklig dröm

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 210 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-22 19:25

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Drömmar är kodad information. För att lösa koden måste man ha rätt nyckel - Men låt inte detta störa utan läs in vad du vill läsa där !
2017-11-25

  Karina"Kia"
En skröna ....
Att bli hämtad i En limousin en riktig tiggare...ja en dröm.

Men visst har man svårt att förstå med detta tiggeri..
Att se två tiggare bråka om ett revir(utanför netto i min stad) va vi flera som bevittnade... Hmm
2017-11-24

  Anya VIP
Jaa tiggarperspektivet tänker jag på när jag läser. Svårt att ta ställning. Du berättar så skickligt....med tydliga bilder.
2017-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP