Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan du tänka dig - del II?

 

 

 

 

Kan du tänka dig?

du befinner dig i en mara just nu

men maran

är du

skyll inte på mönstret

i din mobila

illusion

 

vi står uppe bland

fasader

framför ett brusande människohav

kan du höra sorgen

sjunga

genom mörka natten

men nej!

 

vi står kvar helt tysta en stund och andas ut

de kolmonoxidmättade

avgaserna

och

hallucinerar

 

kan du tänka dig?

du lyfter handen mot den förmörkade

och sotsvarta

himlen

-

titta göran

där finns två döda solar och dom

dansar

dance macabre

ner mot

hötorgscity kvarteret

inatt

 

visst säger jag

men

solarna är bara din ruttna stil

just nu

 

kan du tänka dig?

 

(PS)

T och H – Mesdames. . . . Ni kan sluta skuldlägga mig för ert eget skitnarcissistiska uppträdande !!!

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 482 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-11-30 04:09

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Gillar din skrivarstil som alltid suveränt bra ...tankar som far hit och dit och får mig att le...
2017-12-05

  Hopplös själ
Jag blir nyfiken på Göran och vad han har för rutten stil?

Har han eldat på de två dansande solarna måntro?
2017-12-04

  henke_r
Det här var elegant. Mkt väl diktat!
2017-11-30

  Anya VIP
Faller särskilt för:
"vi står kvar helt tysta en stund och andas ut
de kolmonoxidmättade
avgaserna
och
hallucinerar"

En mycket bra gestaltning. Talande.

Tycker även om de två döda solarna som dansar. mycket bra.

2017-11-30

    ej medlem längre
Krypande, mörkt och mardrömsaktigt...din dikt framkallar rysningar. Skickligt skrivet.
2017-11-30

    ej medlem längre
Ännu en magisk väv byggd av ordens trådar. Jag kan absolut höra sången genom natten och se solarna framför mig. På ett allmänt plan är tyvärr narcissismen vår tids alltmer utbredda tillstånd i en tilltagande individualistisk och självupptagen värld.
2017-11-30

  Bjarne Nordbö
Lätt kan jag tänka mig det. Snyggt snickrat.
2017-11-30
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP