Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ca 800 f.Kr. berättade Homeros om den listige Odysseus irrfärder och återkomst till hemön Ithaka


Odysseus på Ithaka





Trötthetens
revade segel.
Stolta skeppet
en fast förankrad pråm.

Odysseus står och stampar,
ett stillastående gående -
irrfärdas och trampar däck
på en och samma fläck.

Hans hjärna och hjärta
en ocean i storm och stiltje
med alla öar inritade
som med säker hand.

Detta är Ingens land
med list och fägring stor -

någonstans är ingenstans
och bara hans.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 596 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2017-12-01 14:18



Bookmark and Share


  Ingrid Trolle
En skön påminnelse
om Odysseus och hans
irrfärder.
2017-12-03

  Karina"Kia"
Hela vägen en irrefärd eller upptäcktsfärd..en fri känsla av resa du beskriver..som aldrig blir fastslagen exakt vart!?


Att hitta hem!

I Solnedgångens ö i öster!

Slutraderna beskriver förhoppningen!
2017-12-01

    Cynikerns dagbok
Fint, gillar hela känslan och rytmen.
2017-12-01
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP