Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minusgrader



Bortom skogsranden
minner det öppna havet
om att horisonten
ännu vidgar perspektivet -

tanken når skenbart
det oändliga,
men ändå bara
det ändliga,

men en outtalad längtan
syftar allt längre
som en avskjuten pil.

Lågt lysande sol,
blek i sin undergång
som oförtjänt medalj
på blå bringa -

men tallarnas pelarskuggor
talar desto mera om storhet,
likt minnen av forntida tempel -

frostvitt står gräset ödmjukt
och talar tyst
om förgängligheten.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 478 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-12-08 12:14



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du målar tankens inom citationstecken bojor
samt det vilket låser upp

oändligt vackert
2017-12-16

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket vacker dikt...tycker om slutraderna...
2017-12-11

  Eva Langrath VIP
Fina sceniska naturbilder med inre djup jag anar en inre resa i det yttre. En resa i ödmjukhet.
2017-12-09

  Gunnel Eriksson VIP
Första strofen ger mig
en vacker bild för mitt inre öga.
Så ska dikt vara.
2017-12-09

  Rise Little One
Den mäktiga naturen under din poetiska penna.
2017-12-09

  Ingrid Trolle
En berörande vacker
dikt.
2017-12-08

  Bo Himmelsbåge
Djupsinnig, vacker o tankeväckande poesi med många sköna metaforer...
Särskilt fastnade jag för:

"Lågt lysande sol,
blek i sin undergång
som oförtjänt medalj
på blå bringa - "

Tack!
2017-12-08

    ej medlem längre
Med poetisk kraft åskådliggör din text magin i livet och vår natur!
2017-12-08

  Thomas Widemark
Mästerlig poesi! Mycket bra!
2017-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP