Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En del människor vill kunna tala om exempelvis snobberi samt snobbar. Vila det skulle vara och vad de skulle syssla med som vore ett utslag av snobberi, är omtvistat.


Det finns två slags människor




A. Dels de vilka anser att bara de vilka är insatta i en sak, förmår att förstå denna sak, har intresse av den samt sysselsätter sig med den, kan godtas tala om den.

B. De vilka anser att 'vem som helst', vilken vill tala om saken, som vore den 'öppen för debatt'. Så att oavsett teori eller känsla för, emot och kring saken. Dess talare skulle ha rätt att 'delta i samtalet', utgående från idén att 'alla' duger gott. På det att den själv eller ett ombud för den, kan göra ärendet 'gällande'.

C. Undantaget. Var och en som inte kan sägas tillhöra någon av dessa kategorier. På det viset bör de visserligen tas hänsyn till. Men räknas de i egentlig mening? Som exempel på dessa kan ses exempelvis döda människor och deras alster. Ännu ofödda människor och deras möjliga alster. Fiktiva figurer och karaktärer samt deras möjliga alster.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 222 gånger
Publicerad 2017-12-11 09:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP