Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TA HEM MIG, GUD!

ta hem mig, Gud

jag har fått nog

av lidandet jag bör

av mörkret här

i denna skog

där trötta tankar tär

ta hem mig eller bota mig

jag måste härifrån

de friskas glädje känns

med ens

som ett gigantiskt hån

 

 

ta hem mig, Gud

till evig frid

till vila, lugn och ro

här lider jag

och vid vägs ände

kan jag inte bo

ta hem mig till den stad

där världens vimmel inte hörs

där allt är idel klarhet

och där ingen vilseförs

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON   15/12 2017




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 255 gånger
Publicerad 2017-12-15 18:03



Bookmark and Share


  Palett
En lidandes bön, berörande !
2017-12-15

  Cikoria Blå VIP
Om jag får ha en liten ödmjuk önskan
nu när jag har läst och fått lite ont i
hjärtat av din dikt blir det så här:
- Hoppas att din bön blir hörd
och att du får ett svar som gör
att du mår bra och får känna glädje
och kan ge av denna glädje här och nu.
2017-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP