Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöfall



Ointressant dramatik,
och skymningen är snar
att fälla ridån -

snöfall -
som när ritpappret
ritar sig självt,
reducerande all kontrast

och tystnaden lägger sig
som bomullsdämpad dövhet
att vila hörande i.

Allt är kallt,
en tom tavla -

och en outtalad
eftertanke råder

en påtvingad renhet
en stund

som drömsk påminnelse
om den osannolika
möjligheten
att upplyst spegla ljuset
kristalliskt.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 499 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-12-16 12:10



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Fin fint med djup och yta som smälter samman med idéer om ett vara utkristalliserar sig ett lustspel eller en slutfras som mynnar ut i en evighet...
2017-12-30

  Gunnel Eriksson VIP
Snödikten ger nya infallsvinklar och
seende för nederbörden. Jag uppskattar
det för själv tänker jag inskränkt på
skottning och halka
2017-12-17

  Bo Himmelsbåge
En drömsk skapelse i skymningen
om den ointressanta, men ändå sköna,
kalla, vita tystnaden, som lägger ett vitt täcke över mörkrets röst...
Där det ohörbara skriet för en mikrosekund fryser till is...

Mycket läs och tänkvärt!
2017-12-16

  Lena Själsöga Keijser
just detta skänker oss snö

tack
2017-12-16

    ej medlem längre
Det finns en klar sanning och renhet i din underbara text. Som en klar stråkton i skymningen.
2017-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP