Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är helt säkert synnerligen icke pk eller historiskt inkorrekt.


Yuhletid

Så samlas vi åter till denna högtid
Och låtsas som om tiden inte gått.
Ändå har vi samma tema, med samma rötter
hela vägen bort till de dimhöljda keltiska riterna

Hur prästerskapet än försökte
är midvinterbloten ännu kvar

Ja, även de frossar i maten

Vi ägnar oss åt varandra
Umgås och sjunger de gamla sångerna
även om orden är nya,
finns något kvar i tonerna
som liksom rycker
i något uråldrigt

De offrade grisarna - och bestänkte bilder av Oden med blod
Sedan åt de köttet

Snart ställer vi åter in skinkan i ugnen
fast en del avfällingar nuförtiden använder kålrot istället

Så god Yuhl på er

Alla älskade vildar
krigare i ordet
fritänkare
magiker
poeter


(Vi vet själva vilka vi är.
En gång kallade vi oss poeter)

...

 




Fri vers (Fri form) av Roger VIP
Läst 523 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-23 07:34



Bookmark and Share


  Roger VIP
Ja du Larz, de stackars fundamentalistkristna har det inte lätt. Det är ju inte nådigt att veta vad som är kristet och vad som inte är det. Självklart funkar det som står i boken men de ska ju fan till att ha koll på om det är hämtat från den judiska ursprungstexten eller om det faktiskt är äkta kristet. Hoppas ni reder ut det så det inte går åt helvete ;)
2017-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Här ser alla ni som tror att julen är kristen att så INTE är fallet.
Klara och ovedersägliga bevis.
Julen är hednisk och ANTI-kristlig.

2017-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP