Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Julkort



Obesjungna änglar
och allt annat vi glömt
i juletid -

Fladdrande lågor
tänder vi gärna,
ljus att ge ljus -

Rådjurets akterspegel
visar vikten av att vända
världens vånda ryggen.

Snöspår och avtryck
skriver sig lättläst och hemligt
in i tystnaden.
Kråkfötter och kattfot
märker i marginalen.

Som bekväm i sin gungstol
månens lutande skära
till synes så nära.

Granarna sträcker sig
mot guldet förgäves,
vackra i silver.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 404 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-12-25 11:52



Bookmark and Share


  Bo Himmelsbåge
Ett annorlunda och mycket vackert Julkort, med många bottnar...
det får ett helt annat djup nu,
än den vanliga glittrande ytan,
som sällan har något med Julens
verkliga budskap att göra...

"Rådjurets akterspegel
visar vikten av att vända
världens vånda ryggen."

Mycket fint!
2017-12-28

  Chawa VIP
En särdeles vacker och fridfull dikt i vinterskrud som slår an en sträng i mitt inre. Orden målar motiv på ena sidan och bär julhälsningen på den andra. Stannade kvar länge vid följande vers som säger så mycket:

"Rådjurets akterspegel
visar vikten av att vända
världens vånda ryggen."


2017-12-27

  Ingrid Trolle
En vacker vinterdikt
med månen i gungstol
som en ny syn på den.
Alla stroferna faller
vacker tillsammans.

2017-12-26
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP