Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kära broder

Sisyfos, käre broder
här kommer ett brev från andra sidan evigheten
från den korta stund som vi kallar livet
och där jag fortfarande finns kvar
min stund är ingenting mot din evighet
men jag skulle ändå vilja berätta om min sten jag ständigt rullar framför mig
du känner den så allt för väl du också

kärleksstenen

det var ju därför du hamnade där du hamnade
i din eviga uppförsbacke
jag vill inte klaga för jag rullar den gärna
upp, upp, upp, upp, ja
så långt jag bara kan

tills jag tappar den
tills den rullar ned igen i gropen
med mig efter
och lägger sig väl och tungt tillrätta
och ser så förbannat nöjd ut, den jävla stenen
och jag tänker: ligg kvar där då för i helvete

ligg kvar där till dess evigheten kommer
och hämtar dig också
stenjävel

och så lutar jag ryggen mot den
blundar och tänker att den djupa sömnen är en befriare

ända till dess jag vaknar med ett ryck
för framför mig i drömmen är hon där igen
och då finns det inget annat att göra
än att börja rulla stenen igen
för det är ju inget jag vill mera

hennes kärlek, hennes kärlek

det går så lätt i början
precis som första gången

precis som första gången
handflatorna mot den torra hårda oresonliga verkligheten
stenens skorvliga yta

efterhand kommer allting tillbaka förstås
minnena, glädjen och sorgen, smärtorna
förvissningen och tvivlet
euforien, tacksamheten, och ja, meningen, meningen med allt

och jag tänker den här gången
skall stenen över krönet
rulla ned på rätta sidan
så jag kan vila ut i hennes famn
i hennes kärlek

men du vet ju vad som händer
stenjäveln rullar åt fel håll och jag efter
jag är så förbannat trött på det här
och jag har bara levt en kort stund
i jämförelse med dig

så därför, käre broder, kan du inte skriva tillbaka
du som vet vad det verkligen betyder att ständigt upprepa sig själv
att aldrig nå målet

jag vill bara veta vad du tänker
kanske har du några tröstande ord
kanske finns det en mening i att ständigt jaga meningen med livet
och kärleken utan att någonsin nå dem:
meningen, kärleken

kanske finns det något
kanske finns det något som kan skänka tröst
ja, du om någon vet ju om det är så
skriv, broder, skriv




Fri vers av willex VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-04 15:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

willex
willex VIP