Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr T. Tweet

Om jag ger herr Tiggare en tia
då tycker vissa människor att jag är dum.

Dessutom tror de att jag gör det för att de tror att jag tror
att jag vill vara god och för att de tror
att jag tror att jag försöker köpa mig en biljett till himlen.

Jag kanske är dum.
Men inte så dum.




Fri vers av Cikoria Blå VIP
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-08 14:08



Bookmark and Share


  Marja-Liisa Koski VIP
Våra givande händer verkar i Guds tjänst.
Dom som utnyttjar tiggaren eller en annan utsatt får sin rättmätiga straff förr eller senare.
Så fortsätt att ge så länge du har det du kan avvara även om det var en enda krona.
Varm kram!
ML

2018-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Oavsett hur andra tycker och om 9 miljoner svenskar skulle ha en annan åsikt, så tänker jag inte ändra min.
Det är Rumäniens och Bulgariens skyldighet att ta hand om dessa deras medborgare.
De har fått EU-pengar för det ändamålet.
2018-01-08

  Öknens Ros VIP
Du är inte alls dum, det är upp till var och en att skänka tiggaren en slant. Men jag ger inga pengar då det är organiserat tiggeri bakom.
2018-01-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag hör till dem som anser att man inte ska ge tiggarna en enda krona.
Man cementerar ett osunt beroendeförhållande på det sättet.
Inga tiggare borde släppas in i Sverige. Vi borde göra som man gör i Australien: Alla som ska in i Sverige (utom flyktingar från krigsskådeplatser och diktaturer) borde tvingas bevisa att de kan försörja sig innan de släpps in.

2018-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP