Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DEN 2000-ÅRIGT UNIVERSIELLA VISDOMENS POET

Den är i sanning klassikernas
klassiker
i filosofisk poesi,en smältdegel
av etiskt tänkande,
författad för omk 2000-år sedan
av den Tamiliske Thiruvalluvar
född omk e.v.t.död okänt.

Som universiellt gångbar även i
modern tid,
vars humanistiska förgreningar
ur alla religioners goda kärna
i sina renaste och ärligaste avsikter,
visar den på att mänskligheten
ännu ingenting lärt av sina misstag
och ej heller därför utvecklats
till det bättre,
varav verket "Tirukkural"
har åtskilligt säga
den civiliserade människan
och borde äga högsta prioritet
av levnadsvisdomens läror
före all annan politisk och
religiös ideologi,
som hitintills mest medfört krig.


Ingår som nr 183 i "Litterära brottstycken"




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-09 05:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP