Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRÖMTRÄDET


Vilar åter som ett barn
i sin vagga
under drömträdet
det himmelska paraplyet
där stjärnorna sitter fastnålade
gnistrande nära
en tavla av Picasso
att röra vid
Åter hör jag stjärnorna andas
och dig nära intill
En ljuskorona omger månen
i ett milt skimrade ljus
skuggorna stiger och sjunker
i stilla andetag
jag svävar
faller barfota i dina armar
Mitt i regnskogens hjärta
i det grönskimrande dunklet
där flyter vi tillsammans
bland skogsandar och näckrosblad
Där öppnar Monets näckrosor sina händer
i livets vatten och vi
Vi hudlösa
inför varandra
hör åter drömmarnas språk
våra hästar betar i hagen
nära intill
Hungerväntans tid
är snart förbi
Min panna vilar mot din
tills tiden
hämtar dagen åter




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 393 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-09 05:35



Bookmark and Share


  Grävling
Vackert, som en beskrivning av något just mitt emellan målning och liv.

Det är kanske någon specifik tavla av Picasso som jag inte känner till som du tänker på i första stycket, men annars associerar jag nära och gnistrande stjärnor mycket mer med Van Gogh (Starry Night som uppenbart exempel).
2018-01-09

  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer här

ex

Min panna vilar mot din
tills tiden
hämtar dagen åter
2018-01-09
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP