Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hästmannen



Tröskverket slamrar och mal
likformigheten MÅSTE vara total

inga runda hörn får här finnas
här måste riktigt hårt trimmas!

ve den arme själ
som med myndigheten startat ett gräl

envisa gubbe som i myllan går
bruka sina pållar han inte får

arbetsmetoderna är alldeles för antika
nä-nä pållen är bara till för de rika

Han lever i samspel med naturen
i kärlek till djuren
i sitt jord- och skogsbruk
men efter eget stuk

Inget stämmer enligt Myndighetens mall
vilket lett till att Hästmannen blivit ett fall
En tragisk verklighet
Myndigheten inte människan bättre vet!




Bunden vers (Rim) av morgonstjärna VIP
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-12 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP