Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Särpräglad



En särpräglad personlighet är den som ser världen
med ett enda gyllene öga. Är vi tillräckligt vidsynta
att kunna beskriva en fyrbent varelse som en
personlighet. Är vi det? Vidsynta. Använder vi
våra båda ögon eller är vi enögda när vi
betraktar vår omvärld?

Han är speciell. Det enda öga han äger
är tillräckligt tillsammans med hans övriga
sinnen för att leva det liv som är hans
Han iakttar omvärlden, lever den i fulla drag
går genom dagen med bestämda steg
River sin rygg mot trädens ryggar, liten och
randig tassar han kavat över mossornas matta
Är en del av flocken, men ändå självständig

Han går där genom dagen och gläds åt stunden




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 311 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-13 09:03



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tomma ord då ingen bryr sig
2023-01-09

  Kungskobran VIP
I de blindas rike är den enögde konung.

Fint skrivet, tack.
vi måste ge utrymme även åt udda människor.
2018-01-13

  Jan Johansson
Fint skrivet tycker jag
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP