Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vart är världen på väg?


Dårhuset



säg finns det öar i detta väldiga hav
som utgår från ett enda nav
men visst finns det själar
som är rena som putsat glas
de vaknar till liv av solen
ser morgonen fly trots dårarnas
fladdrande tungor i gyllene gemak
de som talar i egen sak


säg finns det någon som är riktig normal
Att öppna en dagstidning
får oss näst intill dagligen att undra
över vart är världen på väg?
Känner du dig orolig och rädd p g a alla
dåliga nyheter du läser? Du är inte ensam
Under 2014 sa Barack Obama att nyhets-
rapporteringen får människor att känna
"att världen snurrar fort och att ingen
kan kontrollera den".
Det enda att göra för den enskilda
människan borde rimligtvis vara
att behålla en hoppfull syn och göra det bästa
av sin situation, så gör vi det lilla som
blir droppen till havet.




Bunden vers av morgonstjärna VIP
Läst 851 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-01-13 18:07



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
har kortat in texten för den ska bli mera allmängiltig.
2020-11-23

  morgonstjärna VIP
Instämmer till 100 %. Det är så mycket lögner som sprids via media och det är alltid makteliten som har kapitalet att köpa sig fram till ännu mera dominans. Det här med okunskap är ett sätt att hålla ett folk i slaveri sedan begynnelsen och diktaturer gynnar bokbål och avrättning av opponenter.

2018-01-13

  Thomas Widemark
Bra text! Händer mycket elände på jorden. Men jag tror inget är kört, som du skriver kan den enskilda människan göra det lilla som blir droppen till havet. Litar inte på media heller. Den ägs av den rika makteliten, och det vinklas och bluffas och väljs för att gynna den rika makteliten. Det största hotet är dom. De vill att vi är rädda för vissa saker och andra saker ska vi inte veta alls.
2018-01-13

  Kungskobran VIP
Som tur så tycks domedagsprofetiorna aldrig bli uppfyllda .
För att bli lycklig är det nog bara
Carpe Diem som gäller
2018-01-13

  morgonstjärna VIP
tusen tack för en ändock hoppfull tro det är lika viktigt som att andas för det kan lätt utbryta anarki när människor förlorar hoppet om livet.

2018-01-13

  Jan Johansson
Tyvärr går mycket åt fel håll, men man får aldrig sluta tro på en förbättring
2018-01-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP