Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.....


Slik botanik rymmer viss infantil romantik

Daggvåt öppnar sig
blommans sköte för solens
smekande strålar
när morgonen gryr, bina
svärmar till innan dagen flyr

Hänryckningens tid
är här, dofter av hägg och
syren hänger tung
väcker lusten till liv hos
människan, gammal som ung

När kvällen kommer
och mörkret lägger sig, då
vaknar människan
och blommorna sluter sig
men dofterna lever kvar




Bunden vers (Haiku) av Fale Bure VIP
Läst 562 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-06-03 12:07



Bookmark and Share


    ej medlem längre
mycket fint!
2009-06-13

    Idun 1
Mycket vacker, poetisk och romantisk där växternas och
mänsklighetens världar får mötas. Dikten lämnar starka doftspår
och varma känslor till sina läsare.
2006-06-04

    eiggsand
Rubriken färgar hela dikten i en lekfull ton. Det gör att de sensuella och vackra beskrivningarna hålls ifrån klichélandet och istället känns lika sköna och välkomnande som de gör varje maj. Tack för de återuppväckta sommarkänslorna!

-e
2006-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP