Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

såg du när det lilla spädbarnet

Såg du
när det lilla spädbarnet för allra första gången
log i sitt liv

när det själv hade mött ett leende ansikte
något vackrare finns inte

glädje
är ett spädbarns allra första svar på social kontakt
glädje glitter i ögonen gurgel och en sprittande kropp
bara några veckor gammalt

Hur
står vi vuxna ut med en värld där så många leenden skändas
där så många leenden dör
där så många ansikten stelnar
En värld
där leenden förvandlas till grin och grimasch
Hur
står vi ut i en värld där kramar uteblir
och istället lagras i högar
på gator som trasor dem ingen vill kännas vid




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 206 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-02-09 17:09



Bookmark and Share


  Minkki VIP
vi står väl inte ut??
och väldigt få får se det Första leendet... underbart beskrivet!
2018-02-17
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP