Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

gränstrakter

Det var kväll. Mulet. Mörkt. Två decimeter blötsnö låg över landskapet, som nu tog emot ytterligare en dos nederbörd.
Den något äldre herren hade kört på svårframkomliga vägar och stannat där den såkallade civilisationen såg ut att upphöra. Han befann sig där vägen tog slut. Och nu lastade han sin skottkärra med matkassar och sina båda klarinetter.
Det diffusa ljuset från människornas alla lampor i närområdet och från mer avlägsna trakter fångades upp av molnen och reflekterades ner mot marken. "Man behöver ingen ficklampa", tänkte mannen och började gå.
I backen upp genom den lilla talldungen blev det tungt för honom. "Jag borde haft en släde eller pulka", mumlade han. "Skottkärror är inte lämpade för sån't här".
Men han stretade vidare. Det gick ändå hyggligt. Han avlägsnade sig från civilisationen allt mer och när han var framme vid bostaden, hade han tillryggalagt tre fotvandringsminuter från den moderna världen.

"Så varmt och skönt du har det för oss här i stugan", sa han till sin hustru, när han fullastad klev över tröskeln. "Och så fint det brinner i kaminen!"
"Jovisst!" svarade hustrun. "Välkommen hem. Var det besvärligt för dig på vägarna?"
Och han såg sin hustru ligga i lässoffan. Hon tindrade med ögonen.




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 245 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-02-13 12:20



Bookmark and Share


  Minkki VIP
det var ingen liten skottkärra som klarade tjugo växande centimeter snö..

fin monolog och dialog, man blir glad av att läsa Dina ord
2018-02-17

  Kungskobran VIP
Tre minuter, härligt
2018-02-14

    Sefarge VIP
En så innerligt kocentrerad
vardags överlevnadstext
som värmer hjärtat.
Tack!
:}

2018-02-13

  Staffan Nilsson

Stadsbons vånda - tre fotvandringsminuter!
Rolig dramatik - kortnovell med stort budskap.


2018-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP