Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att det inte precis blev någon pjäs av det hela skall du inte bry dig om. Om du ändå skulle ha väntat dig här en pjäs, får du ha litet fantasi och föreställa dig scenen eller de scener du förväntat dig här att se som fram manade.


På restaurangen, pjäs i en akt






För att skaffa material till en sida av sitt skrivande satt författaren då och då på olika restauranger, caféer och konditorier och iakttog sina medmänniskors sätt att inta mat och dryck eller olika efterrätter, som kakor, bakelser, glass med jordgubbar, tårta och olika sorts pajer och andra bakverk. Vad den ena eller andra människan valde att dricka till hade sin egen som sida av saken. Också i vilken ålder personen var, om det var en vuxen eller ett barn, i den mån det gick att avgöra. I en del fall kom det sig att hon hejdade någon på väg in på ett ställe, att hon tilltalade och ställde några små frågor till personen ifråga och på så vis kunde iaktta just den personen utan att få alltför många blickar av undran och humör i stigande eller sjunkande skala. Dessa människor och deras val av klädsel, tidpunkt och andra saker togs även de i beaktande av att sedan kunna utgöra delar av hennes små betraktelser via pennan eller penseln. Det roade henne mycket att kunna med några få som penseldrag lyckas fånga i ord och bild detaljer av de mest skilda slag för att sedan kunna skapa på sin kammare. Även uppträden, gräl och bråk utgjorde till sin del material och uppsnappade ord och meningar gjorde bilden än mer möjlig och även kanske komplett i hennes skapande. Att hon såväl skrev noveller och även målade sedan det hon såg, ur minnet, kändes som om hon för en eventuell läsare av hennes betraktelser och även de som såg hennes tavlor kunde fångas av just hennes egen stil och hennes eget sätt att gestalta ögonblick ur denna formliga skatt av beteenden. Som hon på ett lustfyllt och ibland mera allvarstyngt sätt liksom trollade och tricksade fram, likt ur från början oformliga klumpar av lera.

Möjlig fortsättning i ett i så fall kommande kapitel




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 489 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-14 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP