Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Björnens rike


jag är ett djur och en vinter har jag sovit
nedbäddad på botten av en torrlagd tjärn
sov stilla som en stock
mitt hjärtas slag i sin tunga dvala
sakta som vågor mot ödslig strand
Väcktes av vårens första strålar
brottades med min sömniga hals
ruskade mitt huvud, fnyste mot solen
drack luftens tårar
ristade mina tänder i trädens bark
rullade runt bland tuvor och rötter
fnyste åt älgkons spår av fötter

Stannade där i solen, dansade och njöt
av vårsolens eggande glans




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-15 04:33



Bookmark and Share


  Thomas Widemark
Fin vårlig björndikt!
2018-02-15

    ej medlem längre
Jag älskar björnar det är mitt favvodjur.En otroligt bra text detta .Tack för den.
2018-02-15

    ej medlem längre
DEN var bra!!.. det är något med björnar..
2018-02-15

  SatansSon VIP
https://nouw.com/gudsson/ofk-32550564
2018-02-15
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP