Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Pauseringens betydelse


Flykt och tillflykt



På musikens vingar
tar min flykt
sin tillflykt

och bygger fågelbo
i tomrummen,
i förlängningen
och fördjupningen
av det ljudliga

i brådstörtande djup,
mera meningsfulla
då de ekolodar
i utrymmena
mellan det betydelsebärande,
men ändå som en del av detta

Såsom i musiken
så ock på jorden,
i allt detta
talande tystnad
som genklang
av det outsägliga -

dit där allt uttalat
egentligen
strävar att nå,
ofta sig själv förutan.









Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-02-18 16:53



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Så det är därför fiolen, rimmar gott på violen, växer sig lysten och vacker, inte precis 'går av för hacker', sträcker sig sträng mot solen
2018-06-06

  Goraxy 89 Orion VIP
Ibland blir tystnaden så Intensiv att man bara kan lägga sig ner och lyssna till vågorna !

Bra beskrivning av dig om det outsägliga !!!
2018-03-09

  Minkki VIP
"ekolodar" och
"som genklang
av det outsägliga"

talar särskilt starkt till mig när jag läser texten om tystnadens språk
2018-02-22

  Bo Himmelsbåge
Vacker, melodisk o djupt filosofisk dikt,
om vår strävan och längtan till
pausens vila och intighet;
till "nothing", till livets början
och livets slut, som är ingenting,
men ändå allt!

Tack!
2018-02-22

  Stanley Rydell
Musiken som metafor för arketypen hem och samtidigt inte riktigt där utan på väg i mellanrummen ... och ändå del av detta. Är möjligen stt kasta sig ut ... det kvalitativa språnget - som är det vi måste göra för att bli del av helheten? En risk som antyds i "oftast inte"? Uppfattar att koden finns i talande tystnaden som genklang av det outsägliga. Dit öppnar musiken våra sinnen.
Djupt filosofiskt, kontrast-, och bildrikt vackert! Stänk av vemod, utifrån perspektiv, kanske också en viss försiktig närhet. Talande rubrik!
Elegant!

2018-02-19

    ej medlem längre
I tystnaden bor musiken, orfisk och besjälad. Musikens våglängder når rymd och strand.
2018-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP