Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dr. von Nihil mannen som kunde allt om ingenting del. 3

När Dr. von Nihil hade stått i 4 minuter vid pulpeten utan att säga något började publiken skruva på sig
Hur står det till ropade någon ,till sist gick några studenter fram till honom, hur står det till Dr. von Nihil.
Han vaknade till som från en dvala och tittade på dem, jo det är ok men jag stod och gjorde ingenting , eller hur, sade han och tittade på studenterna. De såg lite frågande ut, skojar han eller, han gjorde ju någonting, stod i en dvala.
En livlig diskussion bröt nu ut om vad begreppet ingenting egentligen innebar.
Efter mycket diskussioner så kom dom fram till att ingenting endast kunde definieras när hjärnans aktivitet upphörde och det gick ju att mäta.
Dr von Nihil hade varit inne på dessa tankebanor tidigare, men kommit fram till om denna slutsats var den riktiga definition så hade han inget mer att komma med då fortsättningen var av mera filosofisk karaktär med olika semantiska konstruktioner av ingenting.

Emellertid plockades iden upp av den filosofiska fakulteten vid hans universitet och flera forskningsprojekt startades där de stora filosofernas texter studerades för att finna vad dom hade att säga om detta begrepp.
Flera studenter ansökte om stipendier för att disputera.
Dr. von Nihil tillfrågades om han ville vara handledare.
Detta passade honom utmärkt då han ändå hade tänkt sluta men sina föreläsningar då de var alldeles för tröttsamma för honom.
Området växte och togs upp av flera universitet, internationella konferenser tog vid.
Dr. von Nihil brukade bli inbjuden som nestor då det var han som hade influerat till detta betydande forskningsområde om begreppet ingenting.
Titeln på den första konferensen var.
The influence of the concept "notning" in relation to human behavior.

Dr. von Nihil levde till han blev 92 år då han intog det slutgiltiga begreppet ingenting.









Prosa (Fabel/Saga) av Kungskobran VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-02-20 19:12



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
tala om vad som hände utifrån en fjäder
eller en liten snöboll___ ingenting

men först blev det en hel festival

2018-02-20
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP