Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


De oslipade är vackrast, de som ännu ej älskats av vågorna

 

Stenplockerskan, den äldre

nedåtböjd rygg, hulkande tyst själagråt

vadande utmed strandens vildvuxna bryn

den grova kjolen blöt och tung, slickad tätt kring

blåfrusna nakna fötter och ben

i tidigt vårvattens isande kyla

med den slitna korgens flätade botten

fylld av livets vedermödor...

 

"...glänsande små kantiga, lite vassa

och smekande lena runda, mörka matta,

stora ljusa, några ganska tunga att bära,

andra lätta, fina vackra ljuvliga och så de, 

de som ingen egentligen vill ha"

 

Stenplockerskan, den äldre

vadande utmed strandens vildvuxna bryn

bärande livets alla vedermödor

ryggen krokig, tyngd av sin börda

men plötsligt stannar den gamla till

vid åsynen av den lilla

och nordanvinden

viskar...

 

 

"De oslipade är allra vackrast, de som ännu ej 

älskats av vågorna"




Fri vers (Fri form) av Alysse VIP
Läst 545 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-02-22 00:27



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Mycket vackert bildspråk. Jag fick en rysning av välbehag när jag läste.
2018-03-29

  Lars Hedlin
DU skriver med stor inlevelse och känsla!
2018-03-13

  DominiQueen
så vackert och symboliskt
2018-02-27

  Kungskobran VIP
Du är en oslipad diamant
2018-02-26

    ej medlem längre
Vemodigt vackert om livet där de nya, de unga ännu ej låtit sig formas av livets vedermödor

Tack
2018-02-24

    Peter Söderqvist
Fina rader med stark symbolik.
Vågorna som slipar stenarna som tiden slipar oss, kanske?
2018-02-23

  Carl Mikael Fäldt
Stor poesi detta!

Tycker jag.
2018-02-22

  Nils-Robert
Så otroligt välskriven metafor om livet.
2018-02-22

    Sefarge VIP
Att uppskatta
Det naturliga
Trots sin kant
-ighet!
Skönskaldat
med djup!
:}

2018-02-22

  M:tin
Jag tycker dina dikter är så fina Alysse, du har så fina tankar!!!!!!!
2018-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Alysse
Alysse VIP