Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den tanken slår påtagligt ofta en som 'söker med ljus och lykta' efter någon att som 'anförtro sig till'. Har just varit på väg att öppna en (påstår den sig vara) seriös bok om åsikter... 'Regelverk för samtalet.' En bok som saknas i min bokhylla.


Är du en människa...




Är du en människa...
...som faktiskt hör vad jag säger,
det vill säga lyssnar,
med visst intresse.

Faktiskt förstår vad jag pratar om,
eller är du bara en av
de medhållande ja-sägarna,
som tror sig om att
(ha satsat på vinnaren) i ordkriget?

Ord-kriget är det som...
Talar jag för döva öron nu
eller har jag betalt för
att stå här och 'engagera mig'?




(Min far, som ofta är i sin egen värld, vem är inte det, har helt seriöst och troligen i god tro, påstått att 'telefonen är till för korta och informativa samtal.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 532 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-02-24 14:47



Bookmark and Share


  Fulbergarn
om det är en kvinna i andra änden av telefon... ja du vet :)

man lyssnar på den engagerande , men är ofta i min egen värd
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP