Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vintertid



Vintertid mot sommartid,
alltid mot nutid

och så klocktid
som det tvistas om
som vore den normaltid

Med allt som lever
i spalterna
och tidens tecken
i media -

hur tycks inte dagen
falla mot mörker
som vore ljuset
i underläge -

Bland dem som skulle veta
åt oss
och besluta
åt oss
far vilsenheten vilse
som tomtebloss
och står ensam kvar
att besluta vinterkallt

att all värme
oss emellan
som rubriceras
bör ransoneras
och distribueras
till dem som redan har
även när ingen annan
har nåt kvar.

Klockrent klappat
(applåderat)
acklamerat
och klart.







Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 334 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-02-24 17:46



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Och sedan förväntas vi (inte) resa oss och ge stående ovationer ('Bravo och dacapo') !!!
2018-03-09

  Lena Själsöga Keijser
kanske tiden
vid den skepnad den givits
kanske riktningarna
i de skepnader de givits
sitter funderande samt frågar
människa
vad håller du på med
2018-03-02

  Ingrid Trolle
Mycket bra diktat!
Vem tyckte att det
var bra med "sommartid"
i Midnattsolens land, kan
man fråga sig. Våra
kroppar har den takt de
har och kan inte rubbas
av påhittade tider.
Dödligheten i hjärtinfarkt
visade sig öka med 24%
när tiden ändrades i mars
i Tyskland.
2018-02-27

  stig wikman
Låt tiden ha sin egen gång.

Bra skrivet Jan.
2018-02-26

  Gunnel Eriksson VIP
Intressanta reflektioner.
Vad är tid egentligen?
Något som var och en uppfattar
på sitt sätt. Välkomponerad dikt.
2018-02-25

  Larz Gustafsson VIP
När ställer vi om till sommartid?
2018-02-24

  ResenärGenomLivet VIP
Tiden är som den är oavsett vad vi kallar den...bra funderingar...
2018-02-24

  Marita Ohlquist VIP
Många fina strofer här, fastnade speciellt för den näst sista!
2018-02-24

    ej medlem längre
Underfundigt, lysande fyndigt! Gillar särskilt "hur tycks inte dagen/ falla mot mörker/som vore ljuset i underläge -".
2018-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP