Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi ser vinter mojnar på torsdag den Första Mars


Igår jag i fotspår på Dagny Carlsson 105 år.27 feb 2018.

 

 

 

Solen skriker med ståltänder på mig,

Kom ut i vinterringen!

Och det var kallt -13-14 grader,

 

Det tar ett par timar när jag förstår mig på att måste tar mig till rätta med det, smörar fötter med vaselin händerna och ansikte som har lärt mig i barndomen. Så blir man  varm och svettig till äventyrens ända.

Jag intalar mig att i ett fungerande hållbart samhälle man har en moralisk plikt som gästande kompis är ett måste ta del av bonuskuponger erbjudande på 10 Skr varor och måste köpas, Hårda sopor måste kastas och sorteras på plats vid container  och väll befinnande promenad är en måste, köpa murgröna planta som är mer av alla plantor som bidra till en bevarande frisk luft och humiditet både i lägenheter  samt naturen...

Odling groddar 1 m låda under köksbordet ger mig en känsla av grön oas  värdet. Och bröd bolarna på egen tillvirkats jästen  var varma till frukost, fläderblomma  och sjöman gräs, mynta, maskaros  gröna ört tee jag  fixade på egen hand  under våren och midsommar gav mig immunförsvaret på den optimala styrkan. efter influensa.

Nu

Prisar Gud i min väg till uteliv på ärende och stor var min förvåning när ser att Dagny Carlsson mest fotograferad käring i Sverige var redan vid container och  sorterade sina grova sopor, sedan tar grep i sina händer bakåt och gick på sin dagliga promenad mot Pampasmarina i raska steg kyssa stigande solen.

 

Jag fick en stark känsla att  nu har jag funnit den rätta exempel  och förbild i det veteran klass.

 

.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-02-28 09:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP