Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bilden ska förmedla DEN känslan som man känner, när en vän slår... KB


Den hand som smeker

 

En främling kom fram till mig.

Slog mig på min högra kind.

Jag vände den andra till och den blev slagen likaså. 

Sen kom han tillbaks och bad om förlåtelse.

Jag förlät.

Han grät.

Vi grät.

Sen kom Du.

Min vän.

Du slog mig HÅRT på min högra kind. 

Slagen.

Men inte av slaget, sprang jag gråtande iväg.

Bedjande, "Fader förlåt, min vän".

Den visste inte vad den gjorde!

Främlingen blev min nya vän. 

Den andra mitt hjärtas vän, kom aldrig och bad om förlåtelse.

Men jag förlät, och jag grät.

Och aldrig ger jag upp hoppet. 

Slagen från en vän gör ondare än från en främling.

För den hand som smeker får aldrig vara den hand som slår.....

 

KB




Prosa av Karl-Bo Lundstedt VIP
Läst 392 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-02-28 13:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Verkligen en svår upplevelse!
2018-02-28

  lodjuret/seglare VIP
Trodde först texten skulle handla om kärlek. Förstod sedan att det var om misshandel. Sedan jag tänkt en stund förstod jag att det handlade om just en form av kärlek. Beskriven som tillkortakommandets heta känslor.
2018-02-28
  > Nästa text
< Föregående

Karl-Bo Lundstedt
Karl-Bo Lundstedt VIP