Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lek med tankar och känslor, kanske mer än jaget tror. För att skapandet och tänkandet är en sorts 'nödvändigt ont'? Det är samtidigt en sorts plikt och vem vill väl inte vara en plikt som trogen?


Någon litet om reningsprocessen som sådan




Om nu väntan och städning
är en reningsprocess
då borde en väl röja jämt?

Jo, nog både dröjer och röjer människan
bara inte som det 'var tänkt'
och säkert inte samtidigt heller.

Är i stort sett varje människa
såväl beroende som lysten på nöjen?
Den som längtar efter att vara i sitt esse

bör väl kunna ses som en sorts narkoman.
Även om en som längtar ihjäl sig
efter 'något att göra

det väl är att se som arbete?
Alltså är du arbetsnarkoman.
Och vem vill inte vara det

om det ger sådan längtan
efter att arbeta men även tycka om
och njuta arbetes frukter?




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-03-05 21:17



Bookmark and Share


  Fulbergarn
en text som bör läsas några gånger innan den blir fruktsam
2018-03-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP