Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skogskyrkogård



Skogskyrkogårdens
alla tallar
tätt som i en kör
av tystnad

otvetydigt raka,
beslutsamma
mot himlen

men med rötterna
hos de döda

därmed kropparnas
ombud,
förbön
och strävan

mot oändligheten
och den i livet
drömda himlen.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2018-03-07 17:03



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
läser dig
kan andas in doften
tallar skänker
ser rötterna
ser också hur rötter flätas
till bärande
lyftande händer
2018-03-19

  Bo Himmelsbåge
Vacker, drömsk och mycket talande dikt,
om tallarna på skogskyrkogården,
som stumma vittnen och förmedlare och en himlabro till vår egen drömda, eviga himmel...



2018-03-16

  Anya VIP
Här tycker jag sannerligen att du lyckas. Faller särskilt för:
"tätt som i en kör
av tystnad "

och

"men med rötterna
hos de döda "

Du målar pricksäkert fram en bild av kyrkogården.
2018-03-11

  Ingrid Trolle
Underbart vacker dikt
så lugn med ett
fint avslut.
2018-03-09

  Goraxy 89 Orion VIP
Livet här är ofta bara en sekvens i en evig dröm (din eller min?)

Tack för ett inspirerande diktspråk !!!
2018-03-09

  Hopplös själ
Snyggt!

Välvävda ordgobelänger
2018-03-08

  walborg
Tack för denna himmelskt vackra jordiska bild
2018-03-08

  Marita Ohlquist VIP
Vacker och trösterik text!
2018-03-08

  Lärling
Mycket vackert!
2018-03-08

  Gunnel Eriksson VIP
Stilla och vackert.
2018-03-08

    ej medlem längre
Bra där!
Jag ser dina tallar
2018-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP