Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skuggorna

 

 

 

 

Så blev det alltså

till slut

gångarna genomgången himmelsblå

solglittrande

fjärd

 

glömma bortglömda

sommardröm

om

nätterna

kalla

 

mina viljor segade ut

besluten men

jag

står kvar

 

har dessa trappor inget slut

är vi ensamma

nu

 

känner jag dessa mänskliga vrakspillror

i militäruniform

jag

som var korpral på

permit

 

men nu ser jag bara deras

skuggor

 

mina skuggor byter skjorta

synkroniserade

-

taktiskt

 

men

var den där höftvickande koreografin

iscensatt bara

för mig?

men

 

jag beslöt att inte följa den

 

aldrig mer

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 174 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-03-08 13:57

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Oskar Styrbjörn VIP
"har dessa trappor inget slut

är vi ensamma

nu"

blir för mig en vacker knut i dikten.som för övrigt rör sig obekymrat och lätt.

tanx
/O
2018-03-11

    ej medlem längre
Tycker om hur skicklig du är med kontraster: det undflyende i texten, som ett minne, en dröm och samtidigt något mycket fast och stabilt, en vilja att hålla sig kvar i något. Skuggor existerar inte utan ljus!
2018-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP