Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av verklig händelse.


Är tiggare människor?


"Du kan ju ta hem honom, du kan ju ta hem honom och låta honom duscha i ditt badrum, du kan ju ta hem honom och låta honom sova i dina barns rum,
ELLER DET HAR DU KANSKE REDAN GJORT",
så sa hon, nästan skrek hon, medan hatet lyste ur hennes ögon och spottet flög i kaskader ur hennes mun.

Det var svaret jag fick när jag sa att jag tycker man gott kan ge en slant till tiggaren som sitter utanför ICA, ifall man har möjlighet.

Jag vände mig om och gick, jag vet att jag har svårt med att bjuda hem folk till mig för att övernatta, jag vet att jag hade kunnat göra mycket mer än att skänka en och annan småpeng i förbifarten.

Jag tänkte:
"Men jag hade hundra gånger hellre bjudit hem honom, rumänen med de goda ögonen, än dig, du som har ögon som lyser svarta av hat."






Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-03-15 09:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att ge tiggarna en enda krona.
De borde överhuvudtaget inte släppas in i Sverige.
Med våra självgoda allmosor cementerar vi deras misär.
Bulgarien och Rumänien är ansvariga för dessa människor, och har fått pengar från EU för detta ändamål.
Satsa istället på att hjälpa dem på plats, som exempelvis Erikshjälpen gör.
2018-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP