Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är fascinerande med gamla byggnader. De har levt en historia vi inte vet annat än via andras mun.


huset



Vad tänker du
när du ser på världen idag
ser dina ögon de gamla värdena
ser de främlingar som inget hjärta har
Längtar du tillbaka dit godheten bor
där din saknad inte gråter
Du lever gamla tiders ljuvhet
bland tindrande stjärnor
där främlingar nu bygger
städer på taken
Långsamt tiden tingens väsen tär
ljudlöst trampar livets häl
Hur länge till får dina ögon
se världar utan att slockna



Litet fakta om byggnaden:

Den här byggnaden är en del av det
som en gång varit ett laxrökeri 1857-1952
en kulturhistorisk byggnad. Doften av
laxröken känns ännu idag

Efter medborgarförslag och andra påtryckningar ville
kultur- och hembygdsföreningen att kommunen skulle
avsätta kapital för renoveringen av det gamla laxrökeriet.
När kommunen lät göra en egen bedömning
beräknades renoveringen kosta omkring 1,2 miljoner
och kommunen ville inte avsätta pengar trots
önskemålet finns
Byggnaden står och gråter




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 393 gånger
Publicerad 2018-03-18 14:58



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Otäckt instämmande då en läser med verkligheten idag
2020-09-25
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP