Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skimmer.

Nio månader till julafton idag
snön vräker ner som gråvit mjölk.
Snön tronar i stora högar på gården
minns inte när sist det var så mycket snö.
Men det är märkligt ändå
så snabbt allting vänder.
På en ögonblink är vårvintern över
drivorna krymper och plötsligt är sommaren här.
I juni doftar hägg och syren
träd och buskar tronar i ett ljusgrönt skimmer.




Fri vers av Birgersdotter VIP
Läst 566 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-03-24 15:45



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Allt detta har vi att se fram emot! Så vackert och hoppfullt.
2018-03-28

  ULJO
Så skulle det varit den här julen som varit, då var det grönt och plussgarader
2018-03-26

  Bo Himmelsbåge
Mycket fin och hoppfull vårdikt,
med ett skimmer av skir grönska över sig!
Nu är vi oändligt trötta på denna långdragna, kalla och snörika "Vår"!
Må den snart explodera, i ett härligt fyrverkeri, av blommor, bin, lövsprickning och fågelsång!

Tack, för att Du påminner oss om att Våren alltid segrar till slut, i Din sköna, vackra poesi!
2018-03-25

  Anya VIP
Jaa det lär nog bli sommar i år också fast man inte tror det när man tittar ut.

Fint skriftat.
2018-03-25

  Eva Helene VIP
Vacker och träffande ögonblicksbild och fint om det föränderliga i årstiderna.
2018-03-25

  Rise Little One
Det får vara nog med vinter...
2018-03-25

    ej medlem längre
Dina ord ger oss glimtar av allt underbart vi har att se fram emot...var årstid har sin skönhet och sin njutning.
2018-03-24
  > Nästa text
< Föregående

Birgersdotter VIP