Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tripodernas tid

 

 

 

 

Om våren

islossning snöslaskhalka solen

takdropp dropp

 

dropp

 

dropp

 

dropp

 

solvärme kalla nätterna

vinterdäck

 

bofinken hoppar hage lockar tsip tsip

tsiptsiptsip tsip

drillar

 

Om blommorna

vårvindar

havet svallar fritt stränderna

barrdoft

 

skogsrået inväntar tåligt sitt

våroffer

-

men

Igor ger sig inte så lätt och Nijinskij

dansar ensam

 

vitsipporna

ploppar upp ur jorden

tussilago

 

gullvivan viskar blygt

förgätmigej

 

Om människorna

barhuvade

står de drömmande på hållplatsen

moltysta

 

var och en i sin egen svagt rosa eller

missfärgade

bubbla

 

bara en bakrusig finländare muttrar

perkelen perkele

saatana

 

buss 42 använder

försenad

 

 




Fri vers (Fri form) av Goraxy 89 Orion VIP
Läst 342 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-04-04 07:13

Författaren Goraxy 89 Orion gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Nog kommer den efterlängtade våren sent i år. Jag fångas av de starka sinnesintrycken och känslan av en tid i förändring!
2018-04-06

  henke_r
Högklassig expressionism!
2018-04-04

  DavidM VIP
Härligt berättad sekvens, vårens första steg i naturen och in bland människorna.
2018-04-04

    ej medlem längre
Dofter, bilder, ljud bjuder du på här i en text med en stark närvarokänsla. Det är som du klippt ut en bit av en vårmorgon och klistrat in den här.
2018-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Goraxy 89 Orion
Goraxy 89 Orion VIP