Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stötdämpare




Alla behöver stötdämpare
när livet slår hårda slag
som tröstar och hjälper
när man är sårad och svag

som varsamt håller om
tills det onda gått över
medmänsklighet är något
som vi alla behöver

vet hur viktigt det är
både att ge och att få
för att orka och vilja
mot framtiden gå




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 405 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2018-04-09 12:34



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Ja, vi behöver varandra, gott att både få ge och ta emot. Fint!
2018-04-11

  överlevaren VIP
Dina ord lägger sig som bomull....varm och klok text!
2018-04-11

  Ezmeralda VIP
Så fin text, får oss att tänka till.
Kram!
2018-04-11

  Gunnel Eriksson VIP
Av din dikt förstår vi att vi
behöver varandra. Klok
sammanfattning av livets villkor.
2018-04-11

    Peter Söderqvist
Härlig text, sanna ord, verkliga rim.
2018-04-10

  Olof Lagerhorn VIP
En originell metafor som vecklar ut medmänsklighetens förlösande och bärande kraft.
2018-04-10

  limerick VIP
Så omtänksamt och klokt!
2018-04-10

  KattenKin VIP
Precis, så klokt och fint.
Håller med Elisabeth nedan,
verkligen underligt att inte
alla tycks ha råd.
2018-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Så rätt och sant skriftat! Medmänsklighet kostar ingenting. Borde slösas med.
2018-04-09

  DavidM VIP
Sanna strofer, fint framförda på rim.
2018-04-09

    Dan Myrbeck
Bra och fint skrivet!
2018-04-09

  Fulbergarn
stötdämpare, just metafor och coola rim
2018-04-09

    ej medlem längre
Så väl dina ord fångar något mycket viktigt här i livet.
2018-04-09

  Niliboy
Ja, inte är det så lätt, men ibland får man uppskattning så det värmer!
2018-04-09

  morgonstjärna VIP
verkligen stort och viktigt detta budskap.
2018-04-09

  Öknens Ros VIP
Ord som tål att upprepas.
2018-04-09

  Feliaxel VIP
Det är det bästa som finns
Tyvärr så har inte alla tillgång till kramar
2018-04-09

  M.Eta
Bra liknelse!
2018-04-09

  ULJO
Precis. En kram, en omtanke. Så väl alla behöver.
2018-04-09
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP