Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tröttnar någon på att gnälla på människornas underliga vanor? Nej, det är bara alltför skoj. Tänk om Mozart och Beethoven och de polarna levt 'nu'. Eller blivit födda omkring 2020. Det knasiga med att se gamla filmer om framtiden...


Sop(p)a och vård i ett





Länge grubblades det på hur att lära någon att 'ha tråkigt'. Ta ifrån människorna deras leksaker. Extra svårt var det att lägga beslag på de med batterier i. Trots att envetna försök gjort att ta ett nappatag med telefonen som bara går till dörren, blev det etter värre när det elektroniska minnet gifte sig med internet. Giftigt värre. En 'mobilfri zon'? Hemska tanke. Tänk dig ett ställe där elektroniken och samhällets nöjen ersatts av små celler med tystnaden som sällskap, en säng, kanske ett bord, en stol av trä och en bok. 'Sagor i urval'.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 787 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-04-14 17:27



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Tyvärr har röksignalerna från vårbrasan ersatts av höga melodier vilka hördes ibland i en del teatersalonger, konsertlokaler, biografer samt under en eller annan opera-tion...
2021-03-23

  ULJO
Det var bättre förr när man var tvungen att mötas för att kommunicera.
2018-04-15

  morgonstjärna VIP
mobilen går att stänga av. men ett nödvändigt efter som den väggfasta snart är ett minne blott?
2018-04-15

  Fulbergarn
Mobilen är ett gift! Men den går att stänga av?
2018-04-14

  Nanna X
Jo visst är det svårt att släppa taget om mobilen.
2018-04-14
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP