Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den som förstår sig på principer och har övat på dess utövning, har sedan 'lätt' att sätta dem i praktik. Därför tjänar en smula övning ofta till ett visst kunnande, blott utövaren tyckt sig förstå något. Om utövaren gjort sin läxa gott, blir


Värdighet som färdighet - Rena självkarlheter




En del människor sätter släktskapet, kärleken eller vänskapen i pant för lån av en sak eller ekonomi. Skulle lånet förverkas och inte ges åter, går även förhållandet dem emellan i kras. Vilket ofta är inslag i en intrig. Ingår som huvudsak eller del av ett manus. Bedrägeriets metod, respons, effekt, resultat. Ett visst mått av var nödvändig ingrediens gör anrättningen, boken, filmen, pjäsen, uppförandet och regin av densamma, hyggligt verksam. En lustig sak i sammanhanget är sådana saker som mottagande, tycke och smak. Frestelsen att 'ta sig vatten över huvudet' samt att 'bre på för mycket', 'ta i i överkant', är ofta stor. 'Lagom är bäst', är ord som stundom får klinga såsom 'ohörda'. Att ordspråk som 'Otack är världens lön', förefaller att springa ur erfarenheter 'direkt ur livet'. Bara att en del människor 'är sena i starten', de sedan möjligen lär sig 'ett och annat', med tiden. Texten handlar delvis om hur många gånger i en text det går att ha med tecknen 'och '... samt om den här senaste självkarlheten, bör räknas in i, eller inte, texten i sig, före den här som sista lilla 'självkarlheten'.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 460 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-04-18 19:37



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
Jag förstår inte riktigt din text, troligen är det väl jag som är lite trögtänkt, för andra kanske det är solkarlt eller........
2018-04-25

  morgonstjärna VIP
fundersamt detta
2018-04-19

  AKT VIP
Hmmmm, den tål att tänka på!
2018-04-18

  Nanna X
om det finns självkarlheter borde det väl även finnas självkvinnoheter? eller vad det heter.
2018-04-18
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP