Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Får konst vara ful?

Magdalena Eriksson frågade i ett inlägg om konst får vara ful?

Ett konstverk har egenskaper. När betraktaren ser verket och värderar egenskaperna uppstår en subjektiv kvalitetsbedömning. Varje betraktare vill ha verk med speciella egenskaper. Fulhet är en kvalitetsaspekt.

Det är viktigt att förstå vad som menas med kvalitet. "Kulturdelen" har skrivit en intressant artikel.




Övriga genrer av Poeten Salvador VIP
Läst 335 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-04-27 18:29



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Även "god konst" kan vara ful. Varför ska all konst vara vacker? Livet är inte alltid vackert. Men vi lever ändå.
2018-04-28

  Annie b'larsson VIP
Konst får vara ful. Konst kan vara och se ut på många olika sätt och vis, men den kräver att konstnären vet vad han eller hon gör.
2018-04-27

  Annie b'larsson VIP
Alltså det är ju egentligen mycket enkelt. För det första måste man ha klart för sig att det finns begrepp som har med kvalitet att göra. Att skapa ett konstverk, exempelvis måla en tavla, har att göra med vissa färdigheter en människa måste besitta, samt en mängde andra egenskaper som gör att resultatet kan räknas som konst, eller allra helst god konst. Frågan från Magdalena Eriksson tycks mig något naiv. Det mesta är strunt eller möjligen mediokert. God konst är svår att skapa och kräver sin konstnär.
2018-04-27

  Viksten
Du kommer ofta med intressanta frågor
och listiga kommentarer
Vi behöver stanna upp.och fundera lite
2018-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Poeten Salvador
Poeten Salvador VIP