Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
jag är ett stilla vatten jag ser världen som den är.


ful tavla

Va fan menar konstnären med den här vidriga målningen?
Liknar skriet utan självdistans och finess!

Konstnären lät sin skicklighet och elegans vikas undan som ett hölje och fokuserade på intensiteten och intrikata kombinationer av färger.

Jamen det ser ju fruktansvärt ut. Kolla munnen ser ju ut som ett rövhål!

Ja det gör den .. så kan det gå när en fått höra och se för mycket.

Ja men jag tycker måleri ska vara vackert och musikaliskt ... vara mer som Monet.

Okej men om vi gräver upp Claude Monet ur graven och odlar på hans DNA kanske vi inom några århundraden får fram en ny jävla Monet. I väntan på detta kan du se det som en kreativ utmaning att försöka ta dig förbi fulheten i den här bilden.

Varför det jag tänker gå ut nu.

Jag tycker bilden är stark som ett skri motvind.

Den är sjukt obehaglig.

Du menar att du blir berörd på ett vis som påminner om sjukdom?

Jag menar att rövhålsmunnar och tsunamivågor i violett gör mig obehaglig till mods och vad är det där taggiga lilla som flyter i vattnet? Är det flyktingbåtar eller döda igelkottar. Så himla otydligt! Kräkkänslor vill en inte betala för!

Ok färgskalan är i påskens grälla toner men jag upplever stilhet i kompositionens stränghet. Bilden är som en kokande gryta precis innan den svämmar över. Hoppfull trots allt.

Jag avskyr det men medger att du kan ha rätt. Om känslan "bristningsgränsen nådd" är vad konstnären ville få fram så ... men varför ägna så mycket kraft till denna motsägelsefulla oroshärd? Nu när världen ser ut att tippa över när som helst?

Kanske just därför.....

jag är ett stilla vatten
jag ser världen som den är.
Fri vers av Magdalena Eriksson VIP
Läst 323 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-04-27 12:44Bookmark and Share


    Respons VIP
Konstnären som medium för världens ondska. Ett stilla vatten som ser världen som den är. När EU-politiker pratar om asylcenter på Nordafrikas kust som någon sorts humanism behövs en konstnär som kan måla förljugenheten och det mänskliga lidandet i bjärta färger. Fortsätt måla och fortsätt dikta. Vi behöver dig!
2018-06-30

  lodjuret/seglare VIP
Starka texter med klös, de om morgonen så väl behövs, inte tam då och följsam, liksom havet inbland är bölj-sam, lite som sittande i drivan o frös...
2018-06-29

  Nanna X VIP
Haha vilken härligt självironisk kritik av din egen fulsköna målning ; )
2018-04-27

    Elisabeth Nilsson
Bra skriftat! Vad som är vackert eller inte är upp till betraktarens smak. Men usch om all konst vore vacker. Världen av idag är inte den vackraste. Den behöver avbildas som den är.
2018-04-27

  Poeten Salvador VIP
Det är stora frågor, ska ett konstverk vara vackert? Jag tror att normalitet, estetik och etik har samband med varandra men har inte hittat relationen än. Vad som är vackert varierar väl också mellan kulturer?
2018-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP