Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en del av något tro jag som håller på...


busfrö

hur ska jag odla det här fula fröet
ytte pytte
syns junte
käraste vännen visar
måste sättas med pincett
ett i taget
försiktigt pillas ned
förslutas i mullen med lätta fingertoppar
bäras in i groddrummet
som när ett barn ska krånglas ned sovande i en spjälsäng




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 40 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-05-17 17:22



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du fångar sannerligen livets mirakel. Ett ynkepynkfrö som kan bli till det mest vackra eller goda.

sedan tänker jag om texten är en allegori och handlar om hur man ska göra med ett barn. fint då med.
2024-05-20

  Mats Edin VIP
Charmig metafor
2024-05-20

    Lena Söderkvist VIP
Ett uppgivet nödrop, slår det mig. Hur gör man rätt som förälder. Man kan bara försöka, och hoppas att ytte-pytte skall lyssna.
2024-05-18
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP