Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
soffliggardikt


Du är livsfarlig för mig


du är livsfarlig för mig
jag sjunker in i din värme och tappar helt lusten att kämpa med något
att somna efter middagen tätt intill
är som smör på smörblommans gula
som att rinna ned i en varm sjö
helt motståndslöst
och jag föraktar alla mina försök att skriva om kärlek
jag vill inte ha det framför mig
varför ska folk jämnt skriva om kärlek
men vad är kärlek då?
kanske frånvaron av rädsla
en längtornas orädda förvånade min
att ser du ut så där
nu har jag inte tagit mig upp ur sängen före klockan 9
på två dagar i rad
det är ditt fel
för du håller om och andas i min själs trumpet
ett lite fint ljud som piper
jag är trött
jag är trött
måste ligga här och segra över lusten att vara duktig




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 56 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2024-02-05 22:16



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Igenkänning, vissa dagar vill inte jag heller gå upp. Men så har jag katt...
2024-02-07

  Skatflickan VIP
tycker om! och jag
hoppas att du segrade över duktigheten,
och att pipljudet är konstant
"andas i min själs trumpet" <3
2024-02-06

  Mats Edin VIP
Folk bör inte alla alltid skriva om kärlek - men du bör, sååå skön text:))
2024-02-06
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP