Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Färdtjänst

mannen skär skivor till äppeltorken
jag drunknar i mina egna svullna ögonlock
de är som bredda
bredda med messmör
jag försöker försonas med en fyrkant som tryckts in i runda hålet

min dotter har fått färdtjänst
hon hatar att sitta i den där färdtjänsten
med kedjor som slår mot skjutdörrarna
färdtjänsten åker förbi hennes tidigare arbetsplats i myrtakt
ett äldreboende
nu kan hon inte arbeta där längre
nu har hon MS och är 29 år
nu sitter hon brevid en dement kvinna i 80-årsåldern
min dotter är en cocosnöt av stål när hon kommit ut ur den där färdtjänsten




Prosa av Magdalena Eriksson VIP
Läst 110 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-08-30 22:28



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Skön och stark om skört och starkt
2023-09-05

  Respons VIP
En tragisk men också hoppfull berättelse med stark närvaro.
2023-09-01

  Anya VIP
Starkt. Känner med mamman i dikten, och dottern. Livet är sannerligen orättvist.
2023-08-31

    Lena Söderkvist VIP
Så tragiskt. Du förmedlar känslorna väl. Det är inte frågan om melankoli, utan uppgivenhet, och det gör att läsaren verkligen känner något.
2023-08-31

    ej medlem längre
Otroligt tunga känslor förmedlas i tomrummen mellan orden som sakligt beskriver verkligheten rakt på som den är. Jag blir väldigt berörd, känner en stund med i något av det svåra som beskrivs. Det känns fint att få beröras så, tack.
2023-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Magdalena Eriksson
Magdalena Eriksson VIP