Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som ett barn



Som barn
var jag en tid
en himlaskådare,
som tyckte molnen
talade skriftligt
och bildligt,

och jag läste noga
och tog till vara
det märkliga
och underbara.

I detta en förnuftig fara,

med ålderns rätt
har jag förstås inträtt
i min egen blindhet
vad gäller barnaögd syn
och klarsyn.

Men ibland förbarmar
sig skyn,
och jag ser tacksamt
så mycket mer
än vad den
vardagliga klokheten
ger.

Då faller jag
nerför stupet
som vore det upp
på djupet,
förnyad.











Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 372 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2018-05-05 13:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Barnets öppna sinne och fantasi skildras med varsamma händer, för vad är egentligen klarsyn? Vi behöver båda. Dina formuleringar är mjuka i ord men har skärpa i sak.
2018-05-18

  Solstrale VIP
Ja en fantasi kan aldrig vara fel att slå sig ihop med om dagen, eller om natten då alla andra sova...
2018-05-16

  ResenärGenomLivet VIP
Det skadar nog inte att tänka och vara som barn ibland...man behöver få släppa loss...fin text...
2018-05-12

  walborg
Öppenheten mot den skapande fantasin känns så fin
2018-05-06

  Gunnel Eriksson VIP
Klokt att minnas hur man tänkte som barn. Fantasin är viktig även när man
är vuxen. Jag tycker mycket om din dikt.
2018-05-06

  Bo Himmelsbåge
Jag tror att det är en stor fördel att söka hålla kontakt med det lilla barnet inom oss, även upp i hög ålder... Dess klarögda syn, engagemang och fantasi
är en ovärderlig källa att ösa ur!

Detta belyser Du mycket stringent
och ömsint i Din dikt...

"Men ibland förbarmar
sig skyn,
och jag ser tacksamt
så mycket mer
än vad den
vardagliga klokheten
ger."

Tack, för en klok, välartikulerad och hoppfull dikt!


2018-05-05

  Minkki VIP
jag gillar de underfundiga formuleringarna här - som till exempel att inträda i sin egen blindhet
2018-05-05

  Eva Langrath VIP
Finstämd text som jag känner igen mig i. Jag tror vi som vuxna kan träna upp vår förundran igen.
2018-05-05

    ej medlem längre
Kanske behöver man lite av barnets fantasi ibland för att inte fastna i stela former.
2018-05-05

    ej medlem längre
Så vackert om hur barnet kan uppfatta sin verklighet men också den vuxna människan i sina bästa stunder.
2018-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP