Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LJUSET


ett ljus blommar i mörkret
mellan trädens armar andas gryningen
daggen breder ut sitt glittrande nät
fågelsång faller över buskar och snår
i skogens allra innersta
där finns början
Urträdet sjunger
i toppen kvittrar en trast genom tiden
säger trädet har brusat länge och ofta
trädet har mött tigande vintrar
stackmolnssomrar och
brittsomrar från begynnelsen
dagen var ung då den
vandrade på en enslig väg
en tidlös dag bortom tid och rum
där lyser den ännu
för varje människosjäl




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 380 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-05-08 21:46



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
Blockar ingen gillar därav men lugnare


2021-09-27

  morgonstjärna VIP
känns som en evighet sedan jag skrev orden, fattar inte jag orkat var kom orden ifrån.
alla tårar kan bada i dem och karet
rinner ändå över
2021-09-18
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP