Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Politikerdebatten på TV

Vad skall man tro
om denna beklämmande show

Där står dom på parad
rad efter rad

Jag satsar mer miljarder än dig
så sitt ner och tig

Mina miljarder är bättre än dina
och målen mina är bättre och fina

I dag har jag detta anammat
i morgon något helt annat

Man blir beklämd
och skrämd

Av denna brist på moral
där sanningen är skral

Varthän skall det bära
med allt detta prekära

Ropen skalla
ut med dom alla

Nått nytt vill vi ha
som för alla är bra

Som lyfter politikens ideal
och lämnar detta tomma skal




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Kungskobran VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-05-14 08:45



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Snyggt rättframt skaldat!
En varnande giftskallra
Till bortskämda Politiker
som tror de kan blåsa
Folket med sitt tomma
Munläder hur som helst!
2018-05-14

  Anya VIP
Här var det ord och inga visor. Du fångar essensen.
2018-05-14

  Blomma-Stjärna VIP
bra text!
ja, politikernas ordstrider svider
något nytt och hållbart vill vi ha
som för oss alla är bra!
2018-05-14

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra, må facklan brinna tydligt och klart!
2018-05-14

  Fulbergarn
Skandera:

Ropen skalla
ut med dom alla

Nått nytt vill vi ha
som för alla är bra

bra rimmat

2018-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Kungskobran
Kungskobran VIP