Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kan ljus släcka mörker?...bagatell

 

 

Anar slutet på

mörkret ser en otydlig

ljusglimt i tunneln

vaknar upp och inser att

ingenting har förändrats

 

allt är som förut

tidningen kommer i tid

grannens barn kivas

hissen färdas upp och ner

några gråter andra ler

 

bakom gardinen

ryker brunetten ihop

med blondinen till

”Some die young” andra

lever i ovisshet om

 

morgondagen har

natten i sitt sköte om

ett annorlunda

möte mellan Hornstull och

Årsta går inga båtar

 

roddarmadamen

med den barska rösten och

fylliga barmen

hade en okynnig blick

för råbarkade sällar

 

extraknäckte som

nattfjäril vintertid i

värmen på Röda

rummet skålades det

bland bohemer och noblesse

 

säger skrönorna

osanna eller inte

färdas de liksom

han mellan hav och land på

väg till den väna fröken

 

som väntar honom

nere vid Årsta strand ska

de mötas första

gången helt nära ändå

så långt borta från Hornstull




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-20 20:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP