Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nog för ikvällingenbagatell

 

 

Nyvakentanka

på kudde med krusade

band och dagdrömmer

om vilsamma årtag med

ekan på spegelblank fjärd

 

sveper skuggan från

en havsörn över ejder-

honan med sina

små dunbollar i släptåg

skyndar in i vassruggen

 

så slutar drömmen

och verkligheten tar vid

flyktingströmmen strid

igår som idag hägrar

drömmen om ett nytt rikt liv

 

avslutas innan

det börjat driver in mot

soldränkta stränder

där turisterna skålar

med parasoll i drinken

 

efterkloktanka

eller haiku om du så

vill betraktaren

äger tolkningen texten

är helt och fullt mitt ansvar

 

oavsett dagdröm

till mardröm går det inte

att svära sig fri

människors lika rätt till

ett liv i fred och frihet

 




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-05-24 00:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP