Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Jag tackar på förhand här och ej i mail att Du läst, blir glad och tacksam för värmande applåder, gensvarande i kommentarer och hedrande bokmärkning. Hjärta och allt gott till Dig. LoveShine


LILLA JÁ

 

DominiQue Nvc Costas foto.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LILLA JA'
.
Jag va' lite liten en gång
Då hade jag en penna som aldrig tog slut, en evighetspenna

 

Jag är liten nu mé
Och tänker skriva jätteviktiga saker
som jag inte fick mé ...
förra gången, jag var liten och klok

Innan struntet kom..
och innan kroppen blev ledsen
.
Så nu kommer gladvisan
Jag ska sjunga tillbaka min barnakropp
Barntron har jag kvar, så då blir
Visan roligare att sjunga
Än på vuxnas tokiga vis
De tänker så mycket på pengar
Leker inte så ofta
och har ofta så bråttom

MIN EGEN SÅNG
.
Lilla penna hej på Dig
Nu ska jag skriva för mig

lilla, minna babykropp
Vad kul att Du titta’ opp

Nu är livet jättegott
Två små armar och ben Du fått

Näsa, mun och nyckelben
och massa bus och barnagen

Ögon att se, tutte för snutt
Knä och rumpa med prutt

Massa busigt långt trollehår
Som ända ner till stjärthålet når.

En navel som säger pip
Och äter gott med stor aptit

Jag är jag ja, och jag kan
Trolla iblan', med pennan i han'

Min mage är mätt och glad och perfekt
För Däri bor en mumsi efterrätt
Med mandelshonungsmarspian
Då är det lätt att vara gla' hela dan

Till kvällen är det ofta pusskalas
Blir så glad och tackar i extas
På franska tusen ggr - Milles Merci
Kuligt i vuxenkroppen att vara barn inuti

Då slipper jag plugga snusk och smisk
Och kan bara ägna mig åt att vara frisk

- Hejdå!
lek Du också

Barn är glada rackare
och vuxna tråkiga stackare

Jag säger till dem
så dom kan bli glada igen:

Ta en penna och skriv
Och gå framåt i barnakliv
Skon kan vara ful och trång
Men det glömmer en med egen sång
Barfota och kullerbytta fram
Hejdå Fabbo och madame

Nu hoppar jag bak och fram
Busig som en get, mjuk som ett lamm
.
Hejdå igen
Tack att Du är min vän.
.
DominiQue – eleven 4, 5 ibland 7 år.
med trekantiga tår och bus i lår ??

#barnQuinna #barnasinne #lekmedläk #regression
#DominiQueNVCCosta #bus #barn #barnatro #liten




Bunden vers (Rim) av DominiQueen
Läst 376 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-24 13:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack för att just Du är min vän.
Läser denna vers i tårfylld glädje och sorg. Så mitt i prick du hamnat med dessa tankar.
Tankar, ett tänk, som bord' finnas och följa livet likt busig när ja' var liten

Tack

Du är underbar
2018-05-26
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen